Kriptokoin.com – Son verilere göre, dünyada Bitcoin kullananların yüzdesi, 1995’teki internet kullanımıyla aynı. Bu durum, uzmanlara göre BTC’nin büyümenin ne kadar erken aşamalarında olduğunu gösteriyor.
Dünyada Bitcoin kullananların yüzdesi, 1995’teki internet kullanımıyla eşit!
Bitcoin kullanan dünya nüfusunun yüzdesi, 1995’teki internet kullanım düzeyine eşit. Veriler, tüm kripto para birimi piyasası henüz yeni bir aşamadayken, nispeten yüksek bir büyüme yaşandığını gösteriyor. Kraken’den Dan Held konuya yönelik şunları söyledi:
1995’te İnternet’i kullanan dünyanın yüzdesi = %0,5. 2020’de İnternet kullanan dünyanın yüzdesi = %60. 2020’de Bitcoin kullanan dünyanın yüzdesi = %0,5. Nüfusun %60’ı Bitcoin kullandığında fiyatın ne olacağını düşünebiliyor musunuz?

Blockchain.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin Blockchain ağındaki benzersiz adreslerin sayısı 687.000’de. 2018 boyunca görülen seviyelerle karşılaştırıldığında, Bitcoin rekor seviyesinden düştükten hemen sonra, Bitcoin’in kullanıcı etkinliği gözle görülür şekilde artıyor.
Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeli nedir?
Uzmanlara göre Bitcoin, iyi tanınan bir değer deposuna ve enflasyona karşı potansiyel bir korumaya dönüşüyor. Birçok yatırım şirketi, halka açık şirket ve yüksek profilli milyarder yatırımcı, BTC’yi güvenli liman varlığı olarak elinde tutuyor. En önemlisi MicroStrategy, 425 milyon dolar değerinde BTC satın aldı. Yine de Bitcoin’in piyasa değeri 200 milyar dolar civarında kalıyor. Buna karşılık, en baskın güvenli liman varlığı olan altın’ın değerlemesi 9 trilyon doların üzerinde yer alıyor.
Winklevoss Kardeşler: Bitcoin sonunda altın’la rekabet edecek!
BTC’nin 1990’lardaki internet gibi büyümenin erken bir aşamasında olduğunu göz önünde bulunduran Winklevoss Kardeşler, BTC’nin sonunda altın’la rekabet edeceğine inanıyor. ABD merkezli Gemini borsasını işleten, milyarder Bitcoin yatırımcısı Tyler Winklevoss, konuya yönelik şunları söyledi:
Yine de Bitcoin’in altın’ı yamyamlaştıracağını ve bu hikayenin önümüzdeki on yıl içinde çarpıcı bir şekilde oynayacağına inanıyoruz. Teknolojik benimseme oranı katlanarak artıyor. Yazılım dünyayı yiyor ve menüde altın var.